Gepelde Inconel-Legering met hoge weerstand x-750 Gesmede de Producten Open Matrijs van de Nikkellegering

Productdetails:
Plaats van herkomst: China
Merknaam: VANFORGE
Certificering: ISO9001, ISO10012, ISO14001, OHSAS18001, ABS, BV, DNV, Lloyd, NK
Betalen & Verzenden Algemene voorwaarden:
Min. bestelaantal: 500 kg
Prijs: Negotiable
Verpakking Details: Zeewaardig pakket voor de uitvoer
Levertijd: 60 dagen
Betalingscondities: L / C, T / T
Levering vermogen: 50 metrische tonnen per maand

Gedetailleerde informatie

Materiaal: Inconel x-750 proces: Open gesmede matrijs
Behandeling: Vaste vorm gegeven precipitatie oppervlak: gepeld
Vorm: Ronde Lengte: Besnoeiing aan lengte op verzoek
Hoog licht:

nikkel ronde bar

,

legering 825 ronde bar

Productomschrijving

Gesmede corrosiebestendige Inconel-legering met hoge weerstand x-750 ronde bar

 

INCONEL® legering x-750 (UNS N07750/W. Nr. 2.4669) is precipitatie-hardenable die nikkel-chromium een legering gebruikt=wordt= voor zijn corrosie en oxydatieweerstand en met hoge weerstand bij temperaturen tegen 1300°F. Hoewel veel van het effect die van precipitatie met wordt verloren verharden

de stijgende temperatuur over 1300°F, thermisch behandeld materiaal heeft nuttige sterkte tot 1800°F.-Legering x-750 heeft neer ook uitstekende eigenschappen aan cryogene temperaturen.

 

De economie van INCONEL-legering x-750 aan zijn beschikbaarheid in alle standaardmolenvormen wordt gekoppeld heeft in toepassingen in een grote verscheidenheid van industriële gebieden dat geresulteerd. In gasturbines, wordt het gebruikt voor rotorbladen en wielen, bouten, en andere structurele leden. INCONEL legering x-750 wordt gebruikt uitgebreid in raket-motor duwkamers. De cascotoepassingen omvatten duwstroomwisselaars en hetelucht leidingssystemen. De grote drukvaten worden gevormd van INCONEL-legering x-750. Andere toepassingen behandelen inrichtingen thermisch, vormt hulpmiddelen, uitdrijvingsmatrijzen, en de grepen van de testmachine. Voor de lentes en bevestigingsmiddelen, INCONEL-wordt legering x-750 gebruikt van onder het vriespunt aan 1200°F.

 

Afhankelijk van de gewenste toepassing en de eigenschappen, zijn diverse thermische behandelingen aangewend. Voor de dienst boven 1100°F, in het bijzonder waar de ladingen voor lange tijden moeten worden ondersteund, worden de optimale eigenschappen bereikt door oplossing behandelend (2100°F) plus stabilisatie behandelend (1550°F) plus precipitatie het behandelen (1300°F). Voor de dienst onder 1100°F, kan de legering door precipitatie behandelend na heet of koude werkend of door precipitatie worden versterkt die na het gelijkmaken of oplossing het behandelen behandelen. Wordt een oven-koelende behandeling ook gebruikt om optimale eigenschappen voor sommige toepassingen te ontwikkelen.

 

Chemische samenstelling, %

Nikkel (plus Kobalt) .................................................... 70,00 min.

Chromium ................................................................... 14.0-17.0

Ijzer .................................................................................. 5.0-9.0

Titanium ....................................................................... 2.25-2.75

Aluminium .................................................................... 0.40-1.00

Niobium (plus Tantalium) .............................................. 0.70-1.20

Mangaan ................................................................. max. 1,00.

Silicium ......................................................................... 0,50 max.

Zwavel ........................................................................... 0,01 max.

Koper ........................................................................ 0,50 max.

Koolstof ........................................................................ 0,08 max.

Cobalt1 ......................................................................... maximum 1,00

 

Corrosieweerstand

INCONEL legering x-750 is bestand tegen een grote verscheidenheid van industriële correderende stoffen onder zowel het oxyderen van als het verminderen van voorwaarden. Het verzet zich tegen oxydatie en aanval door andere corrosiemechanismen op hoge temperatuur.

 

In hete corrosietests voor automobieltoepassingen, was het gewichtsverlies na blootstelling 100 uren in 90%-Na2SO4 +10% het mengsel van NaCl in lucht over 5%. De steekproeven precoated met natrium-chloride (door in een hete verzadigde zoute oplossing onder te dompelen), schortten in een oven op bij 1700°F en stelden bloot want 100 u aan een bewegende gasstroom die van lucht 1%-SO2 bevatten een corrosiepenetratie binnen van ongeveer 0,007 tentoonstelden.

 

Een interessante eigenschap van deze legering is zijn hoge weerstand tegen chloride-ionen spanning-corrosie barstend zelfs in de volledig precipitatie-verharde voorwaarde. De standaardu-bochtspecimens van precipitatie-verhard materiaal (hardheid, 33 Rc) toonden geen tekens van het barsten van wanneer blootgesteld aan kokend 42%-magnesium chloride 30 dagen.

 

Metallografie

INCONEL legering x-750, die aluminium en titanium bevat, wordt gemaakt door de combinatie, tijdens thermische behandeling, van deze elementen met nikkel precipitatie-hardenable om eerste gamma te vormen (γ'), de intermetallic samenstelling Ni3 (Al, Ti).

 

Wanneer legering x-750 bij 2100°F wordt oplossing-behandeld, worden het aantal dislocaties en de kristaltekorten verminderd, en γ' en de oplosbare carbide gaan in oplossing. Voor beste resultaten, zou het materiaal in een vrij zwaar gewerkte voorwaarde voorafgaand aan de behandeling moeten zijn om snelle en volledige herkristallisatie te verzekeren. Zodra het materiaal behandelde oplossing is geweest, zou het niet aan om het even welk koud werk moeten worden onderworpen aangezien het nieuwe dislocaties zal produceren en zo breukeigenschappen zal schaden.

 

De kruipenweerstand van legering x-750 stamt uit de eenvormige verspreiding van intragranular γ'; terwijl de breukeigenschappen nauw meer verwant zijn aan korrel-grens gebiedsmicrostructuur. Tijdens de de stabilisatiebehandeling van 1550°F/24 u van de drievoudige thermische behandeling, verschijnt fijne γ' in het korrelbinnenland en M23C6 wordt gestort in de korrelgrens; naast de korrel die is de grens een streek van γ' wordt beroofd. Bij de precipitatie die (1300°F/20 u) behandelen, heeft γ' in deze beroofde streek gestort. γ' de deeltjes arresteren de motie van het bewegen van dislocaties, daardoor trek stijgen en kruipen-breuk eigenschappen.

 

Tijdens M23C6-transformatie bij 1550°F, wordt de koolstof hoofdzakelijk gestabiliseerd, zonder chromium-uitgeputte gebieden bij de korrelgrenzen te verlaten. Deze stabilisatie verbetert de weerstand van nikkel-chromium legeringen tegen aanval door bepaalde corrosieve media.

 

Door de precipitatietemperatuur van 1350°F aan 1150°F te verminderen, zoals die voor bepaalde specifieke thermische behandelingen wordt beschreven, kan extra γ' aan nucleate in kleinere deeltjes worden veroorzaakt, verhogend het verhardende effect en daardoor verbeterend trekeigenschappen.

 

Beschikbare Producten en Specificaties

INCONEL legering x-750 wordt aangewezen als UNS N07750 en W. Nr. 2.4669. De legering wordt verklaard in NACE M.-01-75.

De beschikbare productvormen zijn ronde bar, vlakke bar, het smeden.

 

De specificaties omvatten het volgende:

Staaf, Bar en Smeedstukvoorraad - Sb 637 van ASTM B 637/ASME; ISO 9723-9725; SAE-AMS 5667-5671 en 5747; EN10269.


De waaier van de productgrootte
Diameter: 100mm - 600mm
Lengte: op verzoek
 
Productieproces
Gepelde Inconel-Legering met hoge weerstand x-750 Gesmede de Producten Open Matrijs van de Nikkellegering 0 
Gepelde Inconel-Legering met hoge weerstand x-750 Gesmede de Producten Open Matrijs van de Nikkellegering 1

Gepelde Inconel-Legering met hoge weerstand x-750 Gesmede de Producten Open Matrijs van de Nikkellegering 2

 
 

 

 
 

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

Je zou deze kunnen zijn