Monel k-500 de Producten Hoge Hardheid van de Nikkellegering voor de Mariene vrijwel niet Magnetische Dienst

Productdetails:
Plaats van herkomst: China
Merknaam: VANFORGE
Certificering: ISO9001, ISO10012, ISO14001, OHSAS18001, ABS, BV, DNV, Lloyd, NK
Betalen & Verzenden Algemene voorwaarden:
Min. bestelaantal: 500 kg
Prijs: Negotiable
Verpakking Details: Zeewaardig pakket voor de uitvoer
Levertijd: 60 dagen
Betalingscondities: L / C, T / T
Levering vermogen: 50 metrische tonnen per maand

Gedetailleerde informatie

Materiaal: Monellegering k-500 proces: Open gesmede matrijs
Behandeling: Onthard oppervlak: gepeld
Vorm: Ronde Lengte: Besnoeiing aan lengte op verzoek
Hoog licht:

nikkel ronde bar

,

legering 825 ronde bar

Productomschrijving

De gesmede corrosiebestendige legering met hoge weerstand van het nikkelkoper Monel k-500 ronde bar

 

MONEL® legering k-500 (UNS N05500/W.Nr. 2.4375) is een nikkel-koper legering die de uitstekende corrosieweerstand van MONEL-legering 400 met de toegevoegde voordelen van grotere sterkte en hardheid combineert. De verhoogde eigenschappen worden verkregen door aluminium en titanium aan de nikkel-koper basis toe te voegen, en door in de gecontroleerde omstandigheden te verwarmen zodat submicroscopic deeltjes van Ni3 (Ti, Al) door de matrijs worden gestort. De thermische verwerking die aan effect precipitatie wordt gebruikt wordt algemeen of leeftijd genoemd die verharden verouderen.

 

De typische toepassingen voor MONEL legeren k-500 producten zijn kettingen en kabels, bevestigingsmiddelen en de lentes voor de mariene dienst; pomp en klepcomponenten voor chemische verwerking; artsenbladen en schrapers voor pulpverwerking in papierproductie; de kragen van de oliebronboor en instrumenten, pompschachten en drijvende kracht, niet-magnetische huisvesting, veiligheidsliften en kleppen voor olie en gasproductie; en sensoren en andere elektronische componenten.

 

Chemische samenstelling, %

Nikkel (plus Kobalt) ..................................................... 63,0 min.

Koolstof ........................................................................ 0,25 max.

Mangaan ................................................................... max. 1,5.

Ijzer ................................................................................ max. 2,0.

Zwavel .......................................................................... 0,01 max.

Silicium ........................................................................... 0,5 max.

Koper ...................................................................... 27,0 - 33,0

Aluminium .................................................................. 2,30 - 3,15

Titanium .................................................................... 0,35 - 0,85

 

Een nuttig kenmerk van de legering is dat het, zelfs bij vrij lage temperaturen vrijwel niet-magnetisch is. Het is mogelijk, echter, om een magnetische laag op de oppervlakte van het materiaal tijdens verwerking te ontwikkelen. Het aluminium en het koper kunnen selectief tijdens het verwarmen worden geoxydeerd, verlatend magnetische een nikkel-rijken film op buiten het stuk. Het effect is bijzonder merkbaar op dunne draad of strook waar er een hoge verhouding van oppervlakte aan gewicht is. De magnetische film kan worden verwijderd door heldere in zuur in te leggen of onder te dompelen, en de niet-magnetische eigenschappen van het materiaal zullen worden hersteld.

 

De combinatie van lage magnetische doordringbaarheid, corrosieweerstand met hoge weerstand en goede is gebruikt aan voordeel in een aantal toepassingen, in het bijzonder oliebron het onderzoeken materiaal en elektronische componenten.

 

Mechanische eigenschappen

De eigenschappen bij lage temperatuur van MONEL legeren k-500 zijn opmerkelijk. De trek en opbrengststerke punten stijgen met daling van temperatuur terwijl de rekbaarheid en de hardheid vrijwel intact zijn. Geen kneedbaar-aan-brosse transformatie komt zelfs bij temperaturen zo laag voor zoals dat van vloeibare waterstof. Aldus is de legering geschikt voor vele cryogene toepassingen.

 

Het vastbouten

MONEL-legering k-500 wordt goedgekeurd door de de Boiler en Het Drukvatcode van ASME als aanvaardbaar materiaal voor gebruik zoals vastboutend. De toelaatbare spanningen voor Sectie VIII, Afdeling 1 worden gebruik tot 500°F voorgesteld in ASME-Codegeval 1192, recentste revisie.

 

Corrosieweerstand

De corrosieweerstand van MONEL legering k-500 is wezenlijk gelijkwaardig aan dat van legering 400 behalve dat wanneer in de leeftijd-verharde voorwaarde, legering k-500 een grotere tendens naar spanning-corrosie barstend in sommige milieu's heeft.

 

MONEL-legering k-500 is gevonden bestand om tegen een zuur-gasmilieu te zijn. Na 6 dagen van ononderbroken onderdompeling in de verzadigde (3500 p.p.m.) oplossingen van het waterstofsulfide bij zuurrijke en basisphs die (zich van 1,0 tot 11,0 uitstrekken), toonden de U-bochtspecimens van leeftijd-verhard blad geen het barsten. De hardheid van de specimens strekte zich van 28 uit tot 40 Rc. De combinatie zeer lage corrosietarieven in hoge snelheidszeewater en met hoge weerstand maakt legering k-500 bijzonder voor schachten van centrifugaalpompen in de mariene dienst geschikt. In stagnerend of slow-moving zeewater, kan het bevuilen voorkomen gevolgd door kuiltjes te maken in, maar dit het kuiltjes maken in vertraagt na een vrij snelle eerste aanval.

 

Het verwarmen en het inleggen

Twee soorten onthardende procedures worden uitgevoerd op MONEL-legering k-500: oplossing het ontharden en proces het ontharden. De behandelingen zijn verschillend in zowel hun doel als procedure.

 

Oplossing het Ontharden

MONEL-legering k-500 wordt verhard door de vorming van submicroscopic deeltjes van een secundaire fase, Ni3 (Ti, Al). De vorming van de deeltjes vindt plaats als reactie in vaste toestand tijdens een leeftijd-verhardende (of precipitatie-verhardt) thermische behandeling. Voorafgaand aan de het verouderen behandeling, zou de legeringscomponent moeten oplossing- wordenonthard om eender welke fasen op te lossen die zich in de legering tijdens vorige verwerking kunnen gevormd hebben. Oplossing het ontharden normaal uitgevoerd=wordt= door warm afgewerkte producten aan 1800°F en koud-gewerkte producten aan 1900°F. te verwarmen Om de bovenmatige korrelgroei te vermijden, zou de tijd bij temperatuur (normaal, minder dan 30 minuten) moeten worden tot een minimum beperkt. Het verwarmen (helling) en het koelen de tijden moeten worden tot een minimum beperkt om precipitatie van schadelijke fasen te vermijden. Het koelen na oplossing het ontharden wordt normaal verwezenlijkt door in water te doven.

 

Proces het Ontharden

Tijdens mechanische verwerking in zich productie en het verdere vormen van legering k-500 producten,

het middenproces ontharden kan worden vereist om het product zacht te worden. Zulke onthardt opnieuw kristalliseert de structuur en typisch wordt geleid bij temperaturen tussen 1400°-1600 °F.

 

Terwijl de hogere temperaturen het product zullen ontharden, zijn de middenproces onthardende temperaturen beperkt om de bovenmatige korrelgroei te vermijden. De tijd bij temperatuur moet worden beperkt om de vorming van secundaire fasen te vermijden die de hardheid van oude legering k-500 kunnen compromitteren product.

 

Het houden één uur na het deel heeft de vastgestelde temperatuur bereikt en gelijkgemaakt volstaat normaal om het legeringsproduct tijdens verwerking zacht te worden. De gebruiker wordt gewaarschuwd dat de blootstelling bij temperatuur voor tijden groter dan 1,5 u niet wordt geadviseerd. De bovenmatige blootstelling kan in de vorming van titaniumcarbide (TiC) resulteren. Deze samenstelling is stabiel bij de het verouderen temperaturen die worden gebruikt om legering k-500 te verharden dusdanig dat het titanium niet aan de verhardende reactie, de vorming van Ni3 (Ti, Al) kan deelnemen. Aldus, kunnen de sterkte en de hardheid worden gecompromitteerd.

 

Duidelijk, is het best om de vorming van de fase van het titaniumcarbide te vermijden. Als, echter, de fase als resultaat van ongepaste verwerking wordt gevormd, oplossing wordt het ontharden bij 2050°F 30 minuten vereist om de deeltjes op te lossen. Men zou moeten opmerken dat deze thermische behandeling in een grote korrelgrootte zal resulteren die formability kan enigszins compromitteren. Nochtans, is de oplossingsbehandeling op hoge temperatuur noodzakelijk als de component volledige hardheid en sterkte tijdens de het verouderen behandeling moet ontwikkelen.

 

De federale Norm voor legering k-500, qq-n-286, richt slechts oplossing het ontharden. In-process het ontharden wordt verlaten aan de discretie van de hitte treater. De verklaarde waaier van de oplossings onthardende temperatuur in Revisie F is 1600° aan 1900°F. Aldus, als een legering k-500 component oplossing moet zijn die bij 2050°F wegens de aanwezigheid van titaniumcarbide wordt onthard, moet het later in sectiedikte vóór definitieve thermische behandeling (oplossing die + leeftijd die verharden ontharden) worden verminderd om aan de vereisten van de specificatie te voldoen. De revisie G gewijzigd=heeft= het oplossings onthardende vereiste aan een minimum onthardende temperatuur van 1600°F. Aldus, kan het materiaal dat bij 2050°F wordt oplossing-onthard zonder verdere vermindering van sectiedikte zijn verouderd en is aanvaardbaar als het aan de andere vereisten van de specificatie (mechanische eigenschappen, enz.) voldoet

 

Voor optimale het verouderen reactie en maximumzachtheid, is het belangrijk om een efficiënt water te verkrijgen dooft zonder uitstel van de het verwarmen temperatuur. Een uit:stellen het doven of langzaam dooft kan in gedeeltelijke precipitatie van de leeftijds verhardende fase en het verdere stoornis van de het verouderen reactie resulteren. De toevoeging van ongeveer 2% door volume van alcohol aan het water zal oxydatie minimaliseren en zal het inleggen vergemakkelijken.

 

De volgende leeftijd-verhardende procedures worden geadviseerd voor voltooiing van maximumeigenschappen.

1. Zacht materiaal (140-180 Brinell, 75-90 Rockwell B).

Greep voor 16 u bij 1100° aan 1125°F die door oven te koelen aan een tarief van 15° aan 25°F per u aan 900°F. wordt de gevolgd die van 900°F aan kamertemperatuur koelen kan worden uitgevoerd door oven of luchtkoeling, of door, zonder achting voor het koelen tarief te doven. Deze procedure is geschikt voor zoals-gesmeed en gedoofd of ontharde smeedstukken, voor ontharde of warmgewalste staven en grote koudgetrokken staven (meer dan 1 ½ binnen. diameter) en voor zacht-buidraad en strook.

 

2. Matig koud-gewerkt materiaal (175-250 Brinell, 8-25 Rockwell C).

De greep voor 8 u of langer bij 1100° aan 1125°F, die door te koelen aan 900°F aan een tarief wordt gevolgd om 15° aan 25°F per Hogere hardnesses van u niet te overschrijden kan worden verkregen door te houden zolang 16 u bij temperatuur, in het bijzonder als het materiaal is geweest slechts lichtjes coldworked. Als algemene regel, zou het materiaal met een eerste hardheid van 175-200 Brinell het hoogtepunt moeten worden gehouden 16 u-het Materiaal dicht bij het hoogste cijfer van 250 Brinell (25 Rockwell C) volledige hardheid in 8 u zou moeten bereiken. Deze procedures zijn van toepassing op koudgetrokken staven, half-hard strook, koud-verstoorde stukken en midden-buidraad.

 

3. Volledig koud-gewerkt materiaal (260-325 Brinell, 25-35 Rockwell C).

De greep voor 6 u of langer bij 980° aan 1000°F gevolgd=wordt= die door te koelen aan 900°F aan een tarief die overschrijden geen 15° aan 25°F per u In sommige gevallen kunnen lichtjes hogere hardnesses worden verkregen (in het bijzonder met materiaal dichtbij het lagere eind van de hardheidswaaier) door 8 tot 10 u bij temperatuur te houden. Deze procedure is geschikt voor lente-bui strook, de lentedraad of zwaar koud-gewerkte stukken zoals kleine, cold-formed ballen.

 

NOTA: Het koelen kan in stappen die van 100°F worden gedaan, de oven houden 4 tot 6 u bij elke stap. Bijvoorbeeld, zou procedure 1 16 u kunnen zijn bij 1100°F + 4 tot 6 u bij 1000°F + 4 tot 6 u bij 900°F.-Procedures die onder 1, 2 worden beschreven, en 3, echter, zullen gewoonlijk hogere eigenschappen geven.

 

In sommige gevallen kan het worden gewenst het thermisch behandelen tijd, of voor kostenbesparing of te verminderen voor het verkrijgen van middeneigenschappen. Het is moeilijk om specifieke aanbevelingen te doen die de volledige waaier van mogelijkheden zouden behandelen. De beste procedure is proefonderzoeken op specimens te maken die de dwarsdoorsnede van het te verharden materiaal dupliceren.

 

Het inleggen

Het inleggen is een standaardmethode om een schone oppervlakte op legering k-500 te veroorzaken.

 

Het hete Vormen zich.

De juiste temperatuur tijdens misvorming is de belangrijkste factor in voltooiing van hete buigzaamheid. De maximum geadviseerde het verwarmen temperatuur voor hete werkende MONEL-legering k-500 is 2100°F.-Metaal zou moeten in een hete oven worden geladen en worden teruggetrokken wanneer uniform verwarmd. Het verlengde doorweken bij deze temperatuur is schadelijk. Als een vertraging voorkomt, dusdanig dat het materiaal aan het verlengde doorweken zou moeten worden onderworpen, zou de temperatuur tot bij moeten 1900°F tot kort voor klaar worden verminderd of worden gehouden te werken, dan aan 2100°F. worden gebracht Wanneer het stuk uniform wordt verwarmd, zou het moeten worden teruggetrokken. In het geval van langdurige vertraging, zou het werk moeten uit de oven worden verwijderd en water- wordengedoofd.

 

De hot-working temperatuurwaaier is 1600° aan 2100°F. het Zware werk het best tussen 1900° en 2100°F wordt gedaan; het werken onder 1600°F wordt niet geadviseerd. Om fijnere korrel in smeedstukken te produceren, verwarmt def. temperatuur opnieuw zou moeten 2000°F zijn en minstens 30%-zou de vermindering van gebied in de laatste smeedstukverrichting moeten worden genomen.

 

Wanneer het hete werken is voltooid, of wanneer het voor MONEL-legering k-500 om vóór het verdere hete werken noodzakelijk is te koelen, zou het niet moeten zou worden toegestaan om in lucht te koelen maar van een temperatuur van 1450°F moeten worden gedoofd of hoger. Als het stuk om wordt toegestaan langzaam te koelen in zekere mate zal het zelf-hitte-traktatie (leeftijd-verhard), en de spanning zal opstelling zijn die tot het thermische verdelen kan leiden of tearing tijdens het verdere opnieuw verwarmen. Bovendien het gedoofde materiaal betere reactie heeft op leeftijd het verharden, aangezien meer van de leeftijd-verhardende constituent in oplossing wordt behouden.

 

De oppervlakte van het materiaal zal in mindere mate worden geoxydeerd en zal zijn gemakkelijker in te leggen als het in water gedoofd wordt die over 2% bevatten door volume van alcohol. Het koude Vormen zich. In de ontharde voorwaarde, kan legering k-500 door standaardprocedures koud- wordengewerkt. Hoewel de legering aanzienlijke bevoegdheid zich vereist te vormen, heeft het uitstekende rekbaarheid.

 

Het machinaal bewerken

Het zware machinaal bewerken van legering k-500 wordt het best verwezenlijkt wanneer het materiaal in de ontharde voorwaarde of heet-gewerkt en gedoofde voorwaarde is. Het leeftijd-verharde materiaal, echter, kan aan dichte tolerantie afwerking- wordenmachinaal bewerkt en de boete eindigt. De geadviseerde praktijk, daarom, is aan machine lichtjes overmaats, leeftijd-verhardt, dan afwerking aan grootte. Tijdens het verouderen, vindt een lichte permanente samentrekking (ongeveer 0,0002 binnen. /in.) plaats, maar weinig warpage komt wegens de lage temperaturen en de langzame het koelen tarieven in kwestie voor.

 

Beschikbare producten en specificatiesmonel legering k-500 wordt aangewezen als UNS N05500 en Werkstoff Nr. 2.4375. Het is vermeld in NACE M.-01-75 voor olie en gas de dienst. Legering k-500 wordt geleverd in een brede waaier van standaardmolenvormen met inbegrip van pijp, buis, ronde bar, vlakke bar, het smeden. De populaire formulieren en de grootte zijn beschikbaar bij voorraad; vele specialiteitproducten kunnen uit convertors worden verkregen.

 

Beschikbare producten en specificaties

Bar, Staaf, en Smeedstukken - BS3075NA18 (Draad), BS3076NA18 (Staaf en Bar), ASTM B 865 (Staaf en Bar), DIN 17752 (Staaf en Bar), DIN 17753 (Draad), DIN 17754 (Smeedstukken), qq-n-286 (Staaf, Bar, en Smeedstukken), SAE-AMS 4676 (Staaf en Bar), ASME-Codegeval 1192 (Staaf en Bar), ISO 9723 (Bar), ISO 9724 (Draad), ISO 9725 (Smeedstukken)

 

Pijp en Buis - BS3074NA18 (Naadloze buis en Buis), DIN 17751 (Pijp en Buis)


De waaier van de productgrootte
Diameter: 100mm - 600mm
Lengte: op verzoek
 
Productieproces
Monel k-500 de Producten Hoge Hardheid van de Nikkellegering voor de Mariene vrijwel niet Magnetische Dienst 0 
Monel k-500 de Producten Hoge Hardheid van de Nikkellegering voor de Mariene vrijwel niet Magnetische Dienst 1

Monel k-500 de Producten Hoge Hardheid van de Nikkellegering voor de Mariene vrijwel niet Magnetische Dienst 2

 
 

 

 
 

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

Je zou deze kunnen zijn