Inconel 718 van de de Productensterkte van de Nikkellegering de Uitstekende Lasbaarheid Met grote trekspanning

Productdetails:
Plaats van herkomst: China
Merknaam: VANFORGE
Certificering: ISO9001, ISO10012, ISO14001, OHSAS18001, ABS, BV, DNV, Lloyd, NK
Betalen & Verzenden Algemene voorwaarden:
Min. bestelaantal: 500 kg
Prijs: Negotiable
Verpakking Details: Zeewaardig pakket voor de uitvoer
Levertijd: 60 dagen
Betalingscondities: L / C, T / T
Levering vermogen: 50 metrische tonnen per maand

Gedetailleerde informatie

Materiaal: Inconel 718 proces: Open gesmede matrijs
Behandeling: Onthard, of de precipitatie gegeven vaste vorm oppervlak: gepeld
Vorm: Ronde Lengte: Besnoeiing aan lengte op verzoek
Hoog licht:

legering 825 ronde bar

,

Inconel 600 Ronde Bar

Productomschrijving

Gesmede corrosiebestendige nikkellegering met hoge weerstand Inconel 718 ronde bar

 

INCONEL® legering 718 (UNS N07718/W.Nr. 2.4668) is een materiaal met hoge weerstand, corrosiebestendig die van het nikkelchromium bij -423° aan 1300°F. wordt gebruikt.

 

De leeftijd-hardenable legering kan gemakkelijk, zelfs in complexe delen worden vervaardigd. Zijn lassenkenmerken, vooral zijn weerstand tegen postweld die, zijn opmerkelijk barst.

 

Het gemak en de economie waarmee INCONEL-legering 718 kan worden vervaardigd hebben, gecombineerd met goede trek, moeheid, kruipen, en breuksterkte, in zijn gebruik in een brede waaier van toepassingen geresulteerd. De voorbeelden hiervan zijn componenten want de vloeistof raketten, ringen, omhulsels en diverse gevormde delen van het bladmetaal voor vliegtuigen en land-based motoren van de gasturbine, en cryogene tankage van brandstof voorzag. Het wordt ook gebruikt voor bevestigingsmiddelen en instrumentatiedelen.

 

Chemische samenstelling, %

Nikkel (plus Kobalt) ....................................................... 50.00-55.00

Chromium ...................................................................... 17.00-21.00

Ijzer ..................................................................................... Saldo

Niobium (plus Tantalium) .................................................... 4.75-5.50

Molybdeen ..................................................................... 2.80-3.30

Titanium ............................................................................. 0.65-1.15

Aluminium .......................................................................... 0.20-0.80

Kobalt ............................................................................... max. 1,00.

Koolstof .............................................................................. 0,08 max.

Mangaan ....................................................................... 0,35 max.

Silicium ............................................................................... 0,35 max.

Fosfor ..................................................................... max. 0,015.

Zwavel ............................................................................... max. 0,015.

Borium .............................................................................. max. 0,006.

Koper .............................................................................. 0,30 max.

 

Thermisch behandelende en mechanische eigenschappen

Voor de meeste toepassingen, INCONEL-wordt legering 718 gespecificeerd zoals: ontharde de oplossing en de precipitatie verhardden (de precipitatie die, leeftijd het verharden, en precipitatiethermische behandeling is synonieme termijnen verhardt). Legering 718 wordt verhard door de precipitatie van secundaire fasen (b.v. gamma eerste en gamma dubbel-bloei) in de metaalmatrijs. De precipitatie van deze nikkel (aluminium, titanium, niobium) fasen veroorzaakt=wordt= door in de temperatuurwaaier van 1100 aan 1500°F. thermisch te behandelen Voor deze metallurgische reactie behoorlijk om plaats te vinden die, moeten de het verouderen constituenten (aluminium, titanium, niobium) in oplossing (in de matrijs wordt opgelost) zijn; als zij als één of andere andere fase worden gestort of in wat andere vorm gecombineerd, zullen zij niet

precipitaat correct en de volledige sterkte van de legering met niet om worden gerealiseerd. Om deze functie uit te voeren, moet het materiaal eerst thermisch behandelde oplossing zijn (ontharde de oplossing is een synonieme termijn).

 

Twee thermische behandelingen worden over het algemeen gebruikt voor INCONEL-legering 718:

•De oplossing onthardt bij 1700-1850°F door snelle, gewoonlijk in water wordt gevolgd, plus precipitatie te koelen die bij 1325°F 8 uren verhardt, oven koel aan 1150°F, greep bij 1150°F voor een totale het verouderen tijd van 18 die uren dat, door luchtkoeling wordt gevolgd.

•De oplossing onthardt bij 1900-1950°F door snelle, gewoonlijk in water wordt gevolgd, plus precipitatie te koelen die bij 1400°F 10 uren verhardt, oven koel aan 1200°F, greep bij 1200°F voor een totale het verouderen tijd van 20 die uren dat, door luchtkoeling wordt gevolgd.

 

Als het materiaal moet worden machinaal bewerkt, worden gevormd of, worden gelast, wordt het typisch gekocht in de onthard of spanning verlichte molen voorwaarde. Het materiaal wordt dan vervaardigd in zijn buigzaamste voorwaarde. Na vervaardiging, kan het zonodig per de toepasselijke specificatie thermisch behandeld zijn.

 

1700°-1850°F onthard en verouder

1700°-1850°F ontharden met zijn overeenkomstige het verouderen behandeling zoals vroeger getoond is de optimale thermische behandeling voor legering 718 waar een combinatie van het breukleven, het leven van de inkepingsbreuk en breukrekbaarheid van grootste belang is. De hoogste ruimte-temperatuur trek en de opbrengststerke punten worden ook geassocieerd met deze behandeling. Bovendien wegens de fijne ontwikkelde korrel, veroorzaakt het de hoogste moeheidssterkte.

 

1900°-1950° onthard en verouder 1900°-1950° ontharden met zijn overeenkomstige het verouderen behandeling zoals hierboven getoond is de behandeling aangewezen in trek-beperkte toepassingen omdat het de beste transversale rekbaarheid in zware secties, schokweerstand, en inkepingstreksterkte bij lage temperatuur veroorzaakt. Nochtans, heeft deze behandeling een tendens om inkepingsbroosheid in spanningsbreuk te veroorzaken.

 

Het vastbouten

INCONEL legering 718 combineert uitstekende mechanische eigenschappen over een brede temperatuurwaaier met superieure oxydatie en corrosieweerstand. Wegens deze eigenschappen wordt het gespecificeerd voor vele bevestigingsmiddeltoepassingen waar de superieure prestaties in de variërende milieuomstandigheden worden vereist.

 

INCONEL legering 718 kan op twee manieren worden versterkt:

(1) door oplossings behandelen en leeftijd of (2) door koude te werken verharden en leeftijd die slechts verharden.

 

Het gebruik van legering 718 voor het vastbouten toepassingen wordt gericht in het kader van Sectie I en Sectie VIII, Afdeling I van het Code door Code Geval 1993 van ASME.

 

Metallografie

INCONEL legering 718 is een leeftijd-hardenable austenitic materiaal. De sterkte is grotendeels afhankelijk van de precipitatie van een gamma eerste fase tijdens thermische behandeling.

 

Een belangrijk deel van de ontwikkelingsinspanning met deze legering was betrokken met onderneming van de juiste thermische behandelingen voor het veroorzaken van optimale eigenschappen. Deze thermische behandelingen en toepassingen waarvoor zij voorgenomen zijn worden beschreven in de sectie, Mechanische Eigenschappen.

 

De microstructuur van legering 718, vooral met betrekking tot de gevolgen van thermische behandeling, is uitgebreid bestudeerd en gemeld. De literatuur zou voor gedetailleerde besprekingen moeten worden geraadpleegd over de diverse die fasen door diverse thermische behandelingen en andere metallurgische onderzoeken worden ontwikkeld.

 

Corrosieweerstand

INCONEL legering 718 heeft uitstekende corrosieweerstand tegen vele media. Deze weerstand, die aan dat van andere nikkel-chromium legeringen gelijkaardig is, is een functie van zijn samenstelling. Het nikkel draagt tot corrosieweerstand bij in vele anorganisch en organisch, buiten sterk het oxyderen, samenstellingen door brede waaiers van zuurheid en alkaliteit. Het ook is nuttig in het bestrijden van hetionen spanning-corrosie barsten. Het chromium verleent een capaciteit om aanval te weerstaan door media en zwavelsamenstellingen te oxyderen. Het molybdeen is gekend om tot weerstand bij te dragen tegen het kuiltjes maken in in vele media.

 

Het verwarmen en het Inleggen

Wanneer INCONEL-legering 718 wordt verwarmd moet de zorg worden genomen om zowel de oven als het materiaal die te handhaven bij correcte temperaturen worden verwarmd.

 

De brandstoffen voor het verwarmen worden gebruikt moeten uiterst zijn - laag in zwavel die. De legering moet van al olie, verf, het vet, en winkelgrond absoluut schoon en vrij zijn wanneer geladen in de oven.

 

De ovenatmosfeer voor smeedstuk of het open ontharden zou moeten zijn lichtjes het verminderen, bevattend minstens de koolmonoxide van 2%. Een lichte positieve druk zou in de oven moeten worden gehandhaafd om luchtinfiltratie te verhinderen.

 

Wanneer legering 718 in een verminderende atmosfeer wordt verwarmd, zal een dunne, adherente groen-zwarte film van oxyde op de oppervlakte van het materiaal worden verlaten. Bij het oxyderen van atmosferen, wordt een zware zwarte schaal veroorzaakt die zeer moeilijk is te verwijderen. Elke voorzorgsmaatregel zou in het verwarmen moeten worden genomen zodat slechts de groen-zwartefilm wordt gevormd.

 

Het hete Vormen zich

Wegens zijn sterkte, INCONEL-is legering 718 meer bestand dan de meeste materialen tegen misvorming tijdens zich het hete vormen. Zijn relatieve die weerstand wordt door druk getoond in het broodjeshiaat bij 20%-vermindering wordt ontwikkeld. Het wordt gemakkelijk heet-gewerkt als het voldoende krachtige materiaal wordt gebruikt.

 

Het hete vormen zich wordt uitgevoerd in de 1650°-2050°F-temperatuurwaaier. In de laatste verrichting, zou het metaal uniform met een geleidelijk aan dalende temperatuur moeten worden gewerkt, eindigend met wat lichte vermindering van de 1650°-1750°F-waaier. Deze procedure is noodzakelijk om inkepingsrekbaarheid in spanning-breuk toepassingen te verzekeren wanneer het materiaal is onthard en verouderd. (Zie verder). Bij het verwarmen voor het hete werken, zou het materiaal tot temperatuur worden gebracht, zich moeten worden toegestaan om een korte tijd te doorweken om uniformiteit te verzekeren, en terug te trekken.

 

Duplexlegering 718 zou vermijden van de korrelstructuur INCONEL eenvormige verminderingen moeten worden gegeven. De definitieve verminderingen van 20%-minimum zouden voor het open-matrijzenwerk en 10%-minimum voor het sluiten-matrijzenwerk moeten worden gebruikt. De delen zouden over het algemeen lucht moeten zijn van de hot-working temperatuur eerder dan gedoofd die water wordt gekoeld.

 

De zorg zou vermijden oververhittend het metaal door hitteopbouw moeten worden genomen toe te schrijven aan het werken. Ook, zou het stuk moeten worden opnieuw verwarmd wanneer om het even welk gedeelte onder 1650°F. Voorverwarmend hulpmiddelen heeft gekoeld en aan 500°F wordt geadviseerd gestorven. Om het even welke breuken die op de oppervlakte van het werkstuk verschijnen moeten in een keer worden verwijderd.

 

Het koude Vormen zich

INCONEL legering 718 kan door standaarddieprocedures cold-formed zijn voor staal en roestvrij staal worden gebruikt.

 

Het Super-Plastic Vormen zich

Een speciale rang van legering 718 die specifiek voor het super-plastic vormende proces wordt ontworpen wordt vervaardigd door Speciale Metalen. Deze legering, aangewezen INCONEL-legering 718SPF, is beschikbaar als onthard blad in dikten bij 0,02 tot 0,08 duim (0,5 tot 2,0 mm) in breedten tot 36 duim (914 mm). Specificatiesae AMS 5950 werd ontwikkeld om de eisen ten aanzien van de legering te bepalen.

 

Beschikbare producten en specificaties

INCONEL legering 718 wordt aangewezen in UNS N07718, UNS N07719, en Werkstoff Nr. 2.4668. Het is vermeld in NACE M.-01-75 voor olie en gas de dienst. Legering 718 is beschikbaar als pijp,

buis, ronde bar, vlakke bar, smeedstuk, zeshoek, draad en uitgedreven sectie.

 

Staaf, Bar en Smeedstukvoorraad - ASTM B 637, ASME-Sb 637, SAE-AMS 5662, SAE-AMS 5663, SAE-AMS 5664, SAE-AMS 5832, SAE-AMS 5914, SAE-AMS 5962, ASME-Codegeval 1993, ASME-Codegeval 2206, ASME-Codegeval 2222, AECMA PrEN 2404, AECMA PrEN 2405, AECMA PrEN 2952, AECMA PrEN 2961, AECMA PrEN 3219, AECMA PrEN 3666, ISO 9723, ISO 9724, ISO 9725, DIN 17752-17754

 

Pijp en Buis - SAE-AMS 5589, SAE-AMS 5590, ASME-Codegeval n-253, DIN 17751


De waaier van de productgrootte
Diameter: 100mm - 600mm
Lengte: op verzoek
 
Productieproces
Inconel 718 van de de Productensterkte van de Nikkellegering de Uitstekende Lasbaarheid Met grote trekspanning 0 
Inconel 718 van de de Productensterkte van de Nikkellegering de Uitstekende Lasbaarheid Met grote trekspanning 1

Inconel 718 van de de Productensterkte van de Nikkellegering de Uitstekende Lasbaarheid Met grote trekspanning 2

 
 

 

 
 

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

Je zou deze kunnen zijn