De gesmede Legering van het Nikkelkoper Monel 400 Ronde Bar Ronde/Vierkante Vorm Met grote trekspanning

Productdetails:
Plaats van herkomst: China
Merknaam: VANFORGE
Certificering: ISO9001, ISO10012, ISO14001, OHSAS18001, ABS, BV, DNV, Lloyd, NK
Betalen & Verzenden Algemene voorwaarden:
Min. bestelaantal: 500 kg
Prijs: Negotiable
Verpakking Details: Zeewaardig pakket voor de uitvoer
Levertijd: 60 dagen
Betalingscondities: L / C, T / T
Levering vermogen: 50 metrische tonnen per maand

Gedetailleerde informatie

Materiaal: Monel 400 proces: Open gesmede matrijs
Behandeling: Onthard oppervlak: gepeld
Vorm: ronde, vierkant Lengte: Besnoeiing aan lengte op verzoek
Hoog licht:

legering 825 ronde bar

,

Inconel 600 Ronde Bar

Productomschrijving

De gesmede legering van het nikkelkoper Monel 400 ronde bar

 

Nikkel-koper MONEL® legering 400 (UNS N04400/W.Nr. 2.4360 en 2.4361) zijn een stevig-oplossingslegering die kan worden verhard slechts door koude te werken. Het heeft met hoge weerstand en hardheid over een brede temperatuurwaaier en uitstekende weerstand tegen vele corrosieve milieu's.

 

Legering 400 wordt wijd gebruikt op vele gebieden, vooral mariene en chemische verwerking. De typische toepassingen zijn kleppen en pompen; pomp en propellerschachten; mariene inrichtingen en bevestigingsmiddelen; elektro en elektronische componenten; de lentes; chemisch verwerkingsmateriaal; benzine en zoet watertanks; ruwe aardoliedistilleertoestellen, processchepen en het door buizen leiden; de verwarmers van het boilervoedingswater en andere warmtewisselaars; en deaerating verwarmers.

 

Chemische samenstelling, %

Nikkel (plus Kobalt) ..................................................... 63,0 min.

Koolstof .......................................................................... 0,3 max.

Mangaan ................................................................... max. 2,0.

Ijzer ................................................................................ max. 2,5.

Zwavel ........................................................................ max. 0,024.

Silicium ........................................................................... 0,5 max.

Koper ...................................................................... 28,0 - 34,0

 

Trekeigenschappen en Hardheid

MONEL-legering 400 heeft uitstekende mechanische eigenschappen bij temperaturen onder het vriespunt. De sterkte en de hardheid stijgen met slechts licht stoornis van rekbaarheid of effectweerstand. De legering ondergaat geen kneedbaar-aan-brosse overgang zelfs wanneer gekoeld aan de temperatuur van vloeibare waterstof. Dit is in duidelijk contrast aan vele ijzerhoudende materialen die bij lage temperaturen ondanks hun verhoogde sterkte bros zijn. Lijst 6 toont mechanische eigenschappen van de legering bij lage temperaturen.

 

Kruipen en Breukeigenschappen

MONEL-nikkel-koper legering 400 is nuttig tot bij temperaturen en met inbegrip van 1000°F in het oxyderen van atmosferen. De hogere temperaturen kunnen worden aangewend als de legering in een verminderend milieu is.

 

Microstructuur

MONEL-legering 400 is een stevig-oplossings binaire legering. Aangezien het nikkel en het koper in alle aandelen wederzijds oplosbaar zijn, is het een eenfasige legering. Het heeft een gezicht-gecentreerde kubiek roosterstructuur met een roosterparameter van 3,534 A.

 

In unetched voorwaarde, zal een opgepoetst specimen van MONEL-legering 400 slechts willekeurig verspreide niet-metalen opneming tentoonstellen. Deze bestaan uit metaalsulfiden of silicaten. In sommige omstandigheden, kunnen de grafietdeeltjes ook aanwezig zijn.

 

Corrosieweerstand

MONEL-legering 400 tentoongestelde voorwerpenweerstand tegen corrosie door velen die media verminderen. Het is ook over het algemeen meer bestand tegen aanval door media te oxyderen dan hogere koperlegeringen. Deze veelzijdigheid maakt legering 400 voor de dienst in een verscheidenheid van milieu's geschikt.

 

Legering 400 wordt wijd gebruikt in mariene toepassingen. Terwijl legering 400 producten zeer lage corrosietarieven in stromend zeewater tentoonstelt, zijn de stagnerende voorwaarden getoond om spleet en het kuiltjes maken in corrosie te veroorzaken. Legering 400 is ook bestand tegen spanningscorrosie het barsten en het kuiltjes maken in in de meeste verse en industriële wateren.

 

MONEL-legering 400 biedt uitzonderlijke weerstand tegen fluorwaterstofzuur in alle concentraties tot het kookpunt aan. Het is misschien het meest bestand van alle algemeen gebruikte technieklegeringen. Legering 400 is ook bestand tegen vele vormen van zwavelachtig en zoutzuren onder het verminderen van voorwaarden.

 

Het werk instructies

MONEL-legering 400 kan zich gemakkelijk bij aansluiten en worden vervaardigd. Door

juiste controle van het bedrag van het hete of koude werk en door

gebeëindigde selectie van aangewezen thermische behandelingen,

fabrications kunnen aan een eerder brede waaier van worden geproduceerd

mechanische eigenschappen.

 

Het verwarmen en het Inleggen

Het materiaal zal helder en vrij van verkleuring wanneer verwarmd en gekoeld in een verminderende atmosfeer of gedoofd in een alcohol-water oplossing blijven. Het tarief om te koelen zal geen significant effect hebben. Legering 400 zal een adherente oxydefilm indien toegestaan vormen om in lucht te koelen na het verwarmen.

 

Zowel vereist koud-gewerkte als heet-gewerkte MONEL-legering 400 thermische behandeling om de optimale combinatie van sterkte en rekbaarheid te ontwikkelen en vervorming te minimaliseren tijdens het verdere machinaal bewerken.

 

Spanning het gelijkmaken van koud-gewerkt die materiaal veroorzaakt een verhoging van de opbrengststerkte bij 0,00% zonder duidelijke gevolgen voor andere eigenschappen wordt gecompenseerd. Spanning het gelijkmaken wordt gedaan door holding voor ongeveer 3 u bij een temperatuur van 575°F.

 

Spanning het verlichten zal spanningen verminderen zonder een opnieuw gekristalliseerde korrelstructuur te veroorzaken. Deze behandeling wordt geadviseerd om het minimum „lopen“ of vervorming na metaalverwijdering te verkrijgen. Het verwarmen voor 1 tot 2 u bij 1000° aan 1050°F zal spanningen in of hete of koud-gewerkte producten verlichten. De spanningshulp (1000°-1200°F/1 u, door langzame te koelen wordt gevolgd) wordt sterk geadviseerd als voorzorgsmaatregel tegen spanningscorrosie het barsten in bepaalde milieu's dat. Zoals aangetoond in Figuur 13, spanning vermindert het verlichten lichtjes treksterkte, brengt sterkte, en hardheid op en verhoogt lichtjes verlenging.

 

Het ontharden kan werk-verhard materiaal volledig zacht worden. De vereiste tijd en de temperatuur hangen van de hoeveelheid vorig koud werk af. In het algemeen wordt legering 400 onthard door de open verwarmingsmethode door holding bij 1600° aan 1800°F voor 2-10 min, terwijl doos het ontharden het meest bevredigend bij 1400° aan 1500°F voor 1-3 u bij temperatuur wordt gedaan.

 

De korrelgroei komt voor wanneer het materiaal in het hogere gedeelte van de onthardende temperatuurwaaier wordt verwarmd.

 

Het inleggen kan heldere, schone oppervlakten op MONEL-legering 400 veroorzaken.

 

Het hete Vormen zich.

Met betrekking tot zijn weerstand tegen hete misvorming, MONEL-is legering 400 zachter dan veel staal. Het kan, daarom, in bijna om het even welke vorm heet- wordengevormd.

 

Het gebruik van juiste temperatuur tijdens zich het hete vormen is belangrijk. De waaier van heet-vormt temperaturen is 1200°F aan 2150°F. Voor zware verminderingen, is de geadviseerde metaaltemperatuur 1700° aan 2150°F. de Lichte verminderingen neer aan 1200°F. kunnen worden genomen Werkend bij de lagere temperaturen veroorzaakt hogere mechanische eigenschappen en kleinere korrelgrootte.

 

Het verlengde doorweken bij hot-working temperaturen is schadelijk. Als een vertraging tijdens verwerking voorkomt, zou de oven moeten terug naar 1900°F worden gesneden en niet aan temperatuur worden gebracht tot de verrichtingen worden hervat. In geen geval indien de legering boven 2150°F wordt verwarmd; de permanente schade kan voortvloeien.

 

Het zware smeedstuk zou niet zo snel moeten worden uitgevoerd dat het metaal van het werken oververhit wordt. Het gebruik van een optische pyrometer wordt geadviseerd.

 

Bij heet-buigt verrichtingen zou het metaal zo spoedig mogelijk na verwijdering van de oven moeten worden gewerkt.

 

Voorverwarmen van hulpmiddelen en matrijzen aan ongeveer 500°F is nuttig om het koelen van het materiaal te verhinderen terwijl het werken.

 

Een gecontroleerde het smeden procedure is noodzakelijk om aan de vereisten van sommige specificaties voor gesmede, warm afgewerkte delen te voldoen. Zowel moeten de hoeveelheid vermindering als de het eindigen temperatuur worden gecontroleerd om de gewenste eigenschappen te ontwikkelen.

 

Één procedure om smeedstukken aan dergelijke specificaties te produceren bestaat uit het nemen van vermindering 30-35% na def. opnieuw verwarmt.

 

Dit wordt verwezenlijkt als volgt:

1. Verwarm opnieuw.

2. Smeed aan een sectie die over 5% groter gebied hebben dan de definitieve vorm (neem minstens 25%-vermindering).

3. Koel aan 1300°F.

4. Eindig aan grootte (5%-vermindering).

 

De smeedstukken met grote trekspanning, zoals die in bepaalde militaire specificaties worden beschreven, vereisen ook een minimum van vermindering 30-35% na laatste opnieuw verwarmt. Dit wordt genomen op de volgende manier:

1. Verwarm opnieuw.

2. Smeed aan een sectie die een gebied over 25% groter hebben dan de definitieve vorm (neem over 5%-vermindering).

3. Koel aan 1300°F.

4. Eindig aan grootte (25%-vermindering).

 

De korrelverbetering wordt bereikt door een temperatuur van 2000°F te gebruiken want def. en door de genomen hoeveelheid opnieuw verwarmt vermindering te verhogen nadat laatste opnieuw verwarmt.

 

Het koude Vormen zich.

MONEL-legering 400 is aanpasbaar aan vrijwel alle methodes van koude vervaardiging.

 

Het machinaal bewerken

Legering 400 kan aan bevredigende die tarieven met werktuigmachines over het algemeen worden machinaal bewerkt door de industrie worden aangewend. De beste hulpmiddelmaterialen en het ontwerp, de snelheden, de koelmiddelen, en andere factoren worden besproken in de Speciale Metalenpublicatie „Machinaal bewerkend.“ In het algemeen wordt het koudgetrokken of koudgetrokken, spanning-verlichte materiaal geadviseerd voor beste bewerkbaarheid en het meest vlot eindig. MONEL-legering r-405 is de vrij-machinaal bewerkt versie van MONEL-legering 400.

 

Beschikbare producten en specificaties

MONEL-legering 400 wordt aangewezen als UNS N04400 en Werkstoff Nr. 2.4360 en 2.4361. Het is vermeld in NACE M. 01-75 voor olie en gas de dienst. Legering 400 wordt geleverd in een brede waaier van standaardmolenvormen met inbegrip van pijp, buis, plaat, ronde bar, vlakke bar, smeedstuk, zeshoek en draad. De populaire formulieren en de grootte zijn beschikbaar bij voorraad; vele specialiteitproducten kunnen uit convertors worden verkregen.

 

MONEL-legering 400 wordt goedgekeurd als materiaal van bouw door de de Boiler en Het Drukvatcode van ASME. De toelaatbare spanningen voor Sectie III bouw tot 800°F, Sectie VIII Afdeling 1 bouw tot 900°F en Sectie VIII Afdeling 2 bouw tot 800 °F zijn bevat in Lijsten 1B en 2B van ASME-Sectie II, Part D.

 

Bar, Staaf, en Smeedstukken - BS3075NA13 (Draad), BS3076NA13 (Bar), ASTM B 164 (Staaf, Bar, en Draad), ASTM B 564 (Smeedstukken), ASME-Sb 164 (Staaf, Bar, en Draad), ASME-Sb 564 (Smeedstukken), AECMA PrEN 2305 (Draad voor Klinknagels), SAE-AMS 4675 (Bars en Smeedstukken), SAE-AMS 4730 (Draad), SAE-AMS 4731 (Draad en Lint), DIN 17752 (Staaf en Bar), DIN 17753 (Draad), DIN 17754 (Smeedstukken), VdTÜV 263 (Blad, Plaat, Bar, en Buizenstelsel), qq-n-281 (Plaat, Blad, Strook, Bar, Staaf, Draad, en Smeedstukken)

 

Pijp en Buis - BS3074NA13 (Tube), ASTM B 163 (Condensator en Warmtewisselaarbuis), ASTM B 165 (Naadloze buis en Buis), ASTM B 725 (Gelaste Pijp), ASTM B 730 (Gelaste Buis), ASTM B 751 (Gelaste Buis), ASTM B 775 (Gelaste Pijp), ASTM B 829 (Naadloze buis en Buis), ASME-Sb 163 (Condensator en Warmtewisselaarbuizen), ASME-Sb 165 (Naadloze buis en Buis), ASME-Sb 725 (Gelaste Pijp), ASME-Sb 730 (Gelaste Buis), ASME-Sb 751 (Naadloze en Gelaste Buis), ASME-Sb 775 (Naadloze en Gelaste Pijp), ASME-Sb 829 (Naadloze buis en Buis), SAE-AMS 4574 (Naadloos Buizenstelsel), DIN 17751 (Pijp en Buis), VdTÜV 263 (Bar, en Buizenstelsel),

 
De waaier van de productgrootte
Diameter: 100mm - 600mm
Lengte: op verzoek
 
Productieproces
De gesmede Legering van het Nikkelkoper Monel 400 Ronde Bar Ronde/Vierkante Vorm Met grote trekspanning 0 
De gesmede Legering van het Nikkelkoper Monel 400 Ronde Bar Ronde/Vierkante Vorm Met grote trekspanning 1

De gesmede Legering van het Nikkelkoper Monel 400 Ronde Bar Ronde/Vierkante Vorm Met grote trekspanning 2

 
 

 

 
 

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

Je zou deze kunnen zijn